Wednesday, February 16, 2011

SS2011 - L'ile Nue fashion show movie @ MQ Vienna Fashion Week 2010



Corina Vladescu L’ile Nue SS2011 collection is rock’n’roll, the 70’s and everything that’s cool.

You have the Rolling Stones at their summer residence in Saint Tropez, Brigitte Bardot stalked everywhere, the beginning of paparazzi and Bianca on a white horse in a lavish dress entering Studio 54.

Rock’n’roll coolness will never get out of style. The collection features perfectly shaped pieces with clean lines that you can wear 10 years from now and mix together for a timeless look.

“The 70’s for me were the absolute glamour and chicness” – Corina Vladescu

Extract from "Dialog Textil" interview with Corina Vladescu talking about SS2011 - L'ile Nue collection (romanian only):

DT: S/S 2011 prezentata in cadrul MQ Vienna Fashion Week reprezinta o noutate din punct de vedere cromatic in comparatie cu colectiile realizate anterior. Ce ne mai poti spune despre colectie si cum a fost aceasta perceputa?

CV: Colectia „ L’ile Nue “ de primavara-vara 2011 sintetizeaza esenta anilor ’70. Vorbim despre Rolling Stones petrecand la Saint Tropez, Brigitte Bardot urmarita de paparazzi si imaginea iconica a Biancai Jagger intrand pe un cal alb in Studio 54. Sunt imagini de stil care nu se vor demoda niciodata.
Colectia graviteaza in jurul unei palete cromatice naturale, calde, cu influente specifice decadei. Accentele cromatice sunt date de imprimeul realizat din poze ale fotografului Cornel Lazia ce surprind patru elemente naturale: apa, aer, pamant, foc.
Colectia s-a bucurat de succes inca de la prima aparitie la Who’s Next Paris in septembrie 2010, unde am primit si propunerea de colaborare a designerului german de bijuterii Petra Meiren, colaborare care s-a concretizat in evenimentul Vienna Fashion Week, unde toate tinutele prezentate au fost completate de accesorii.
Tot atunci am pornit si colaborarea cu artistii scandinavi Lina Nillson si Gustav Lejelind (care au in CV designul vitrinelor concept store-ului L’Eclaireur Paris) pentru performance-ul vizual de la inceputul prezentarii de la Vienna. Redactorul de stil Christine Scharfetter de la Freizeit Kurier Austria a citat colectia L’ile Nue ca fiind cea mai buna colectie de la Vienna Fashion Week. Totodata, colectia a aparut pe toate site-urile si blogurile importante de moda din tara si strainatate, avand review-uri foarte bune.
Colectia a avut succes si in Romania, in urma evenimentului organizat la Bucuresti in octombrie 2010 am primit deja multe comenzi de la clienti pentru piese.

No comments: