Friday, March 13, 2009

Dezamagiti ca am imbracat-o pe Elena Gheorge?

Sorry for my foreign readers, but this post is more of an national interest, so I shall post it in romanian.
Ce m-a determinat sa scriu acest articol a fost comentariul primit de la Alina Tabasa la postul de mai jos referitor la Elena Gheorghe:

"alina tabasa said...
Ma gandeam ca nu esti asa comerciala...Elena Gheorghe se imbraca infect si cred ca nu e o mare chestie asocierea numelui tau cu Elena Gheorghe. ..Parerea mea e ca targetul tau nu prea e fan E.G. Pacat...cred ca ai dezamagit!!!!
March 12, 2009 3:19 AM"


Articolul nu se adreseaza Alinei in special, ci tutoror celor care au citit postul si ii impartasesc opinia (sunt sigura ca sunt mai multi).
Am intlnit multi autosuficienti si elitisti care o ard infatuat si se lamentaza ca in jurul lor totul e murdar, urat si lumea e naspa. E usor sa fi martor, mai greu e sa incerci sa schimbi lucrurile, sa slefuiesti si sa educi un material brut.
Credeti ca foarte multe dintre style icon-urile si vedetele de la Hollywood pe care le admiram in reviste avut mereu un gust desavarsit (madonna lucra la o gogoserie, cat stil credeti ca avea..)?
Insa o armata de oameni inteligenti le-au vazut potentialul si le-au transformat intr-un reper mondial.
Ca sa fiu sincera, ma bucur de 10 ori mai mult cand vad ca o tipa adepta a stilului sexy romanesc este maleabila si deschisa la sfaturile unor profesionisti si accepta o schimbare a imaginii care pana atunci vindea in draci, decat atunci cand clienta X uber fashionista se imbraca de la mine. De ce? Deoarece este o realizare si am satisfactia ca am resusit sa schimb un om care parea pierdut vestimentar, chiar daca doar pentru un videoclip. Cu atat mai mult cu cat aceast videoclip va promova imaginea Romaniei in concursul international Eurovision, care, recunosc ca nu se afla printre preocuparile mele.
Eu consider si sper ca si voi dupa ce veti citi articolul, ca e mai constructiv sa ne oferim serviciile pentru o cauza buna decat sa refuzam sa ne asociem imaginea cu un low target.
In fond, EG este o voce buna (cu toate ca niciodata nu s-a incadrat printre preferintele mele), o persoana placuta si deschisa, si mai mult dacat atat este demn admirat pentru ce a realizat pe fortele proprii.
Penibil ar fi fost, si atunci i-as fi dat dreptate Alinei ca am dezamagit, daca EG ar fi venit la mine sa-mi ceara rochii cu volane si sclipici lungi de o palma si eu mi-as fi abandonat viziunea si filosofia, acceptand sa i le fac. Insa EG & Co imbraca in videoclip piese din colectia mea de Primavara-Vara 2009.
Din punctul meu de vedere, un public target este acela care iti imbratiseaza viziunea, iar el poate proveni din mai multe medii si paturi sociale (Hermes este purtat si de Kate Moss si de pitzipoancele bambuiste).
Si what about Pamela Anderson care este noua imagine Vivienne Westwood !!!
As vrea sa vad cum reactioneaza targetul lui Madam!
Si declar deschisa sesiunea de comentarii

13 comments:

wilson said...

foarte adevarat. daca "elitistii" ar participa si s-ar implica in loc sa comenteze de pe margine probabil lucrurile ar fi mult mai ok

Mina said...

first of all i will say that i do understand romanian but i prefer to write in english as my romanian writing skills are not the greatest.

second i totally support your decision to dress Elena Gheorghe for her music video. Just the fact that she accepted to be dressed by you i think shows that the girl has a much better taste than people give her credit.

I also think that some people treat the fashion industry the way they see the art world and think that designers like some starving artists can do whatever they want. I think this mentality is shared by young girls who have a misconception of what it takes to be a fashion designer. In reality we can not design just clothes we would personally wear and love but we have to be versatile enough to be able to dress different types of consumers. I think showing versatility is a great talent that many designers do not posses but should. Being arrogant with who we dress and who we don't is not a virtue a talented designer should posses. Therefore, Corina u keep on rocking and dress whomever you please!!!!!
xoxo
Mina

Anonymous said...

da da! sa speram ca in urma celor spuse de tine a iesit macar jumatate de morcov din fundul "elitistilor" care cred ca universul se invarte doar in jurul lor si ca doar ei merita(e dreptul lor dat de natura pentru ca sunt atat de cool)sa poarte haine de designer. beauty is for everyone who's willing to enjoy it my friends!enjoy life and let other do it too! si alte chestii de genul asta...

Anonymous said...

e usor sa stai in fata calculatorului si sa critici mulca altuia. Ne-am obisnuit ori sa ne plangem, ori sa invidiem si apoi sa ne luam de cineva. Atata timp cat Elena isi doreste o schimbare si a hotarat sa se lase pe mana unui specialist, nu pe cea a vecinei de la doi este de aplaudat. Deaceea sunt specialistii ca sa apelezi la ei. Treaba Elenei este sa exerseze, sa cante si sa danseze si nu mi se pare normal sa isi rupa din acest timp pentru a merge la shopping si pentru a-si bate capul cu hainele

DANA DINU said...

eu salut faptul ca ai imbracat-o!u go girlll!!!!

Alina Tanasa said...

hai sa punem problema in felul urmator. elena g o sa se imbrace in continuare la fel de prost. faptul ca ai ajutat-o la un videoclip nu cred ca inseamna ca ea isi va schimba stilul vestimentar. pana aici totul ok..pana la coada e vorba de niste banuti care nu strica ...
Dar daca maine o sa vina la tine si Andreea Balan, Chicky Girls, Oana Zavoaranu si o sa te roage sa le imbraci....
Corina, nu am nicio problema cu faptul ca ai imbracat-o pe Elena Gheorghe. Dar la un moment dar vorbeam cu o tanara creatoare (nu dau nume) care nu dorea ca hainele sa ii apara in reviste gen Story , Ciao pentur ca nu si-ar fi dorit pentru nimic in lume ca hainele ei sa fie purtate de cantarete gen Elena Gheorge...Concluzia e ca tu iti doresti sa faci bani! Ceea ce repet: nu e de condamnat. E fff ok. Atata timp cat iti asumi asta...
Cat despre comparatia cu Madonna...Nu cred ca era cazul, sincer.
Daca Elena Gheorghe isi va schimba stilul vestimentar si se va cizele in urmatorul an imi voi cere mii de scuze pentru aceste randuri:)

Te pup,
Alina

Corina Vladescu said...

Draga Alina,
Observ ca nu ai inteles multe din ce am scris eu in articol, asa ca o luam punctual:
1. colaborarea mea cu EG a fost deocamdata doar pentru acest videoclip;
2. pentru asemenea colaborari nu se incaseaza bani;
3. daca vor veni Andre, Bambi, Tolea, baubau si scaraotzchi la un loc, tot nu am sa-i refuz, hainele mele ii vor face sa arate mai bine;
4. comparatia cu Madonna a fost facuta din punctul de vedere al faptului ca o armata de profesionisti din spatele artistului poate face minuni (echipa Elenei: Catalin Enache - stilist Tabu, Sorin Stratulat – hairstyle, Dana Argesan – make up, Paul Gheorghe – coregrafie, Dragos Buliga – regie, Corina Vladescu - haine, Mihaela Glavan - incaltaminte).
A cui conceptie crezi ca e mai sanatoasa, a tanarului designer roman cu gandire romaneasca - buricul pamantului, superior tuturor care nu se coboara din sferele lui inalte, sau a echipei de mai sus?
Si tot pentru tanarul designer roman si referitor la ce am scris la pct.3: produsul isi face singur selectia, daca vinzi haine de pitzi, vor cumpara pitzi-urile, daca vinzi haine de tarani, cumpara taranii, samd.
Bambi nu vor veni niciodata la mine din proprie initiativa, pentru ca hainele mele nu sunt stilul lor, insa la indemnul unui stilist...
Corina

Mina said...

corina thx so much for visiting my blog and thx for the feedback. i have tried to keep the blog as personal as possible about me and what i love about fashion. and thank you for your sweet invitation. i would love to meet u in the summer when i come to romania and talk and get to know u better. u seem like such an inspiring person. hope we can keep in touch till then
xoxo
Mina

Anonymous said...

Corina, eu tocmai asta apreciez la tine - esti o persoana extrem de talentata si cu toate acestea nu refuzi sa comunici cu nimeni, nu ai pretentii si ifose (care in cazul tau chiar ar putea fi justificate), mi se pare grozav ca ai imbracat-o pe Elena Gheorghe pentru videoclip, arata total schimbata, senzuala fara a fi vulgara:). Initial n-am stiut ca tu ai imbracat-o si in primul minut din videoclip imi ziceam: hmmm, e ceva ciudat, e imbracata foarte frumos, apoi am recunoscut boleroul roz si cateva dintre rochiile tale - a fost un fel de Evrika!!!!, dupa care am venit aici pe blog si m-am convis:). You rock si ai atitudinea pe care as vrea sa o vad la cat mai multa lume, locul unui designer nu este intr-un turn de fildes unde s-a auto exilat coplsit de imensitatea propriului talent!

Gia said...

Nu pot decat sa te felicit pentru contributiile si talentul tau!
sunt de acord cu tine, daca imbraci o persoana care nu este tocmai 'high fashion', asta nu inseamna ca tu ca designer esti de condamnat!
din contra esti de apreciat pt ca aduci un plus in stilul persoanei in cauza!o ajuti sa-si cladeasca o imagine cu mult mai buna!

apreciez foarte mult acest articol si ce ai vrut sa transmiti cu aceasta ocazie!

keep up with the good work:)

Miki said...

corina doresc sa te felicit pentru noua colectie. este super! imi plac rochitele la nebunie! deja am inceput sa strang bani pentru una din ele :) te salut cu drag!

carola said...

Hainele sunt facute pentru a fi purtate si pentru o bucurie pentru orice designer sa-si vada clientii multumiti si aratand bine. Ca e Elena Gheorghe, cantareata sau Elena Avram, avocat sau mai stiu eu ce alta Elena. Si talentul unui designer se vede in croiul rochiei, in cusaturi, modul in care e prinsa dosala etc, nu in reputatia unei cliente.
Asa ca, iti doresc cat mai multe colectii reusite si cat mai multe cliente multumite si fidele! Continua sa creezi si sa-ti urmezi principiile :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.